Versenykiírás

Versenykiírás

XXVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és Módszertani Nap 2022-2023

Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt!” - LGT
dr. Szakács Attila, dr. Hajnal Imréné, Eigel Ernő, dr. Csákány Béla, dr. Szalay István emlékére

A Bolyai János Matematikai Társulat Békés Megyei Tagozata, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium, a GYSZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium a MTA SZAB Békés Megyei Testülete Matematika Tudományos Műhelye és minden résztvevő iskola támogatásával ebben az évben is megszervezi, idéntől egy új szerkezeti formában, a XXVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és Módszertani Napot.

Résztvevők: A versenyen a Békés megyei középiskolák nappali tagozatára járó, valamint versenyen kívül a meghívott, határon túli középiskolák diákjai vehetnek részt.

Időpont és helyszín: A verseny 2022. november 17-én (csütörtök) 14.00 - 15.30-ig lesz a versenyre jelentkező iskolákban. Minden diák a saját iskolájában írja a dolgozatát, a jelentkező iskoláktól pedig azt kérjük, hogy biztosítsák a helyszínt és a felügyeletet.

A nevezés feltétele, módja, határideje: A versenyen minden középiskola tetszőleges számú versenyzőt indíthat. Nevezni minden kategóriában csak elektronikusan lehet a www.bolyaibekes.hu honlapon 2022. október 1-jétől 2022. november 14-ig a Hajnal Imre Matematika Tesztverseny menüpont alatt. A nevezés részleteit a kísérő levélben és a honlapon is pontosan megtalálják.

A versenynek nincs nevezési díja.

A verseny lebonyolítása: A diákok három kategóriában versenyeznek. I. kategóriába tartoznak a gimnáziumok, technikumok (szakgimnáziumok) 9.-es és a 10.-es tanulói (általános iskolai tananyaggal bezárólag). II. kategóriába tartoznak a gimnáziumok, technikumok (szakgimnáziumok) 11-12-13. évfolyamos tanulói (10.-es tananyaggal bezárólag). III. kategóriába tartoznak a szakképző (szakközép) iskolák, illetve ezen iskolák érettségi vizsgára felkészítő képzésének 12-13. évfolyamos tanulói is évfolyamtól függetlenül (általános iskolai tananyaggal bezárólag). A kategóriánként az eddig tanult közös tananyagból (lásd feljebb) összeállított különböző feladatlapon 90 perc alatt kell 25 feladatot megoldani. A feladatokra adott 5 lehetséges válasz (A, B, C, D, E) közül kell kiválasztani a pontosan egy helyeset. Jó válaszért 5 pont, hibásért 0 pont jár. Ha a tanuló a kérdésre nem válaszol, 2 pontot kap. Ha azonos a pontszám, akkor a több helyes válasz, ezek egyenlősége esetén a prioritás szám a döntő a helyezések eldöntésekor. Ha ez is megegyezik, holtversenyt hirdetünk.
A versenyen számológép, író- és rajzeszköz (toll, ceruza, vonalzó, körző) használható, függvénytábla és más könyvek nem.
A versenyen elért eredményeiket a tanulók és az iskolák a www.bolyaibekes.hu oldalon megismerhetik.

A XXVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és a XIV. Békés Megyei Középiskolai Matematikaverseny hivatalos (jelenléti) eredményhirdetése 2023 március-áprilisában, a rendező iskolák valamelyikében, egy később megadott időpontban megtartandó Módszertani Nap keretében fog megtörténni.

További információk megtalálhatók a www.bolyaibekes.hu honlapon, illetve kérhetők a marczisgy@t-online.hu e-mail címen.

Várjuk a tanulók jelentkezését! Gyula, 2022. szeptember 12.

Letöltés PDF formátumban